Gyászol a világ

Párizsi vérengzés: rajzokkal üzen a képregényes világ

Van, aki Je suis Charlie (Én is Charlie vagyok) feliratra cseréli profilképét, van, aki elgondolkodtató rajzzal csatlakozik ahhoz az interneten terjedő szolidaritási hullámhoz, amely a párizsi Charlie Hebdo szatirikus lap szerkesztőségében történt mészárlás nyomán bontakozott ki világszerte.

Nézze meg a képeket! >>> képgaléria

2015.01.07 23:37ma.hu

Mint arról már a ma.hu is beszámolt, a francia kormány a legmagasabb fokozatra emelte a készültségi szintet a főváros térségében a Charlie Hebdo című francia szatirikus hetilap párizsi székháza elleni szerdai fegyveres terrortámadás miatt, amelyben tizenketten meghaltak, köztük négy híres karikaturista, a főszerkesztő Charb, Cabu, Wolinski és Tignous is.

A lehetséges elkövetőkről már kép is van >>>

Kattintson a képekért!

A tettesek először eltévesztették a címet, az utcában a 6. szám alatt álltak meg, amely a hetilap egyik kiegészítő részlegének ad otthont, maga a szerkesztőség a 10. szám alatt található. Végül a Charlie Hebdo egyik munkatársa engedte be a vállalat párizsi székházába a terroristákat, akik a vérontást követően az indulásuk pillanatában észrevettek egy biciklin érkező rendőrt, kiszálltak az autójukból, és lelőtték őt. Ezután az egyik terrorista a még mozgó áldozat fejébe eresztett egy lövedéket, majd különösebb sietség nélkül visszaültek az autóba.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.