Jótékonyság

Jön a tél: kurd menekülteknek segít az Ökumenikus Segélyszervezet

Mintegy kétszáz család, az Iszlám Állam fenyegetése elől Észak-Irak területére érkezett több mint 1000 ember kap segítséget a napokban az Ökumenikus Segélyszervezettől a hideg beköszöntével.

2014.11.16 14:55MTI
Fotó: segelyszervezet.hu

A menekültek télre való felkészítését meleg takaróval, főző- és fűtőkészülékkel, tüzelőanyaggal és gyermektápszerrel segítik a szervezet helyszínen tartózkodó munkatársai az Erbíltől 160 kilométerre észak-nyugatra található Dohúk kormányzóságban, ahova a kurdisztáni tartományok közül a legtöbb - a legutóbbi adatok szerint 452 ezer - menekült érkezett. Az otthonukat hátra hagyni kényszerülő családok iskolákban, sátor- és konténertáborokban, épülő házakban, egyházi ingatlanokban, közösségi épületekben kaptak átmeneti elhelyezést.

A segélyprogram során 1,2 kilogramm gyermektápszerből, 1 darab mobil főző- és fűtőkészülékből, 34 liter fűtőanyagból és takarókból álló csomagot kapnak a családok. A segélyek átadása november 14-én kezdődött el Szarszing településen - közölte az MTI-vel a segélyszervezet.

Az augusztusban megkezdett segélyprogram értéke megközelíti a 14 millió forintot.

Az elmúlt hónapokban Észak-Irakban keresztények és más fenyegetett kisebbséghez tartozó családok tízezrei kényszerültek menekülni az életüket veszélyeztető üldözés és háborús helyzet elől.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.