Segítség az álláskeresőknek

Több mint százmillió forintot kapott az Ökumenikus Segélyszervezet

A pénzt a Heineken Hungária Sörgyárak Zrt. gyűjtötte össze úgy, hogy az idei nyáron korsónként eladott Soproni csapolt sör árából 10 forintot félretett.

2014.10.05 07:30MTI

Az álláskeresők munkahelyhez jutását segítő programjához több mint százmillió forintot kapott adományként az Ökumenikus Segélyszervezet.

A pénzt a Heineken Hungária Sörgyárak Zrt. gyűjtötte össze úgy, hogy az idei nyáron korsónként eladott Soproni csapolt sör árából 10 forintot félretett.

Az adományt - pontosan 100 millió 998 450 forintot - Joris Huijsmans vezérigazgató adta át jelképesen szombaton, a Szolnokon rendezett sörfesztivál alkalmából tartott sajtótájékoztatón Lehel Lászlónak, a segélyszervezet vezetőjének.

A rendkívüli támogatásnak köszönhetően a szervezet szakmai tanácsadást, képzést nyújtó programja újabb lendületet kap, így további helyszíneken még több álláskereső számára adhatja vissza az elhelyezkedés reményét - hangsúlyozta Lehel László.

Lévai Anikó, az Ökumenikus Segélyszervezet jószolgálati nagykövete arról beszélt, hogy az álláskeresőkben, életkortól függetlenül, egy idő után a sikertelen próbálkozások miatt nagyon sok gátlás alakul ki, amelyeken egyedül nem képesek úrrá lenni. Ennek a helyzetnek a feloldásához próbál segédkezet nyújtani a Soproni Jóleső Segítség program.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.