Ökumenikus Segélyszervezet

Adomány: több mint 100 millió forintot eredményezett a "Felhőtlen gyermekkor"

A Tesco-Global Áruházak Zrt. és az Ökumenikus Segélyszervezet kuponos akciójáának hat hete alatt több mint 56,7 millió forintnyi adomány gyűlt össze.

2014.07.03 19:15MTI

Rekord összegű, 113,4 millió forintnyi támogatás gyűlt össze az Ökumenikus Segélyszervezet átmeneti otthonainak javára a májusban elindított Felhőtlen gyermekkor elnevezésű adománygyűjtésen.

A Tesco-Global Áruházak Zrt. és az Ökumenikus Segélyszervezet május 7-én indította útjára kuponos akcióját, amelyek hat hete alatt több mint 56,7 millió forintnyi adomány gyűlt össze. Az áruházlánc ezt az összeget megduplázta, így összesen mintegy 113,4 millió forinttal járulnak hozzá a segélyszervezet átmeneti otthonaiban élő családok körülményeinek javításához és a gyermekek nyári táboroztatásához - közölte az áruházlánc csütörtökön az MTI-vel.

Az összegzés szerint Lehel László, a segélyszervezet elnök-igazgatója a támogatás jelképes átadásakor arról beszélt, hogy a több mint 100 millió forintnak köszönhetően az eredeti céloknál is többre vállalkozhatnak: az átmeneti otthonokban élő gyermekek nyári táboroztatásán túl több intézmény - így a miskolci, orosházi és kastélyosdombói otthonok - esetében is lehetőség nyílik a régóta sürgető felújításokra és fejlesztésekre, az ott élő családok körülményeinek javítására.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.