Egy katonát pedig Tel-Avivban

Megkéseltek három izraelit egy ciszjordániai falunál

Egy palesztin támadó megkéselt három izraelit hétfőn egy ciszjordániai telepesfalu buszmegállójában, az egyik áldozat, egy 25 éves nő a kórházba szállítás után életét vesztette. Előzőleg Tel-Avivban egy izraeli katonát késeltek meg életveszélyesen.

2014.11.10 19:20MTI
freedigitalphotos.net/Simon Howden

A ciszjordániai falu buszmegállója közelében, Alon Svut település kapujában szolgálatot teljesítő izraeli fegyveres őr meglőtte a palesztin támadót, akit súlyos állapotban kórházba vittek.

Júniusban erről a helyről rabolták el palesztin szélsőségesek azt a három izraeli tizenévest, akiknek a megölése az ötvennapos nyári gázai hadművelet egyik közvetlen kiváltó oka lett.

Palesztinok hétfőn két másik helyszínen is izraeliekre támadtak, mégpedig az ország belső részében. Tel-Avivban egy katonát késeltek meg, a dél-izraeli Negev-sivatagban pedig kövekkel dobáltak meg egy izraelieket szállító autóbuszt, egy utast megsebesítve.

Tel-Avivban dél körül egy 18 éves nabluszi fiatal támadt késével a vasútállomáson várakozó katonára, akit életveszélyes sebesüléssel vittek kórházba. Dulakodásukban megsérült a késelő is, akit a környéken lévő civilek és biztonságiak a helyszíntől nem messze elfogtak.

A 10-es csatorna nevű izraeli tévé értesülése szerint a támadó illegálisan, tartózkodási engedély nélkül jutott be Izraelbe a Palesztin Hatóság területéről.

Benjámin Netanjahu miniszterelnök a déli merényletet követően a Likud frakció ülésén kijelentette, hogy "a terrorcselekmények elkövetői és az erre uszítók célja az, hogy megszabaduljanak tőlünk, bárhol is vagyunk. Megígérhetem nekik, hogy nem érik el céljukat, tovább küzdünk a terror ellen, és le fogjuk győzni azt".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.