Az Egyesült Államokban

Megszigorították a szövetségi kormányépületek védelmét

Terrorszervezetek a kanadai katonák ellen elkövetett két múlt heti halálos támadást követően nyíltan buzdítanak amerikai területen és máshol végrehajtandó erőszakcselekményekre.

2014.10.29 08:43MTI

Fokozott biztonsági óvintézkedéseket rendelt el a szövetségi kormányzati épületek védelmében Jeh Johnson amerikai belbiztonsági miniszter.

Az intézkedés 9500 szövetségi kormányzati épületre érvényes, ezeket naponta 1,4 millió látogató keresi fel.

Johnson indoklása szerint a szigorításra elővigyázatosságból volt szükség, mert terrorszervezetek a kanadai katonák ellen elkövetett két múlt heti halálos támadást követően nyíltan buzdítanak amerikai területen és máshol végrehajtandó erőszakcselekményekre.

A miniszter konkrétumokat nem közölt az új biztonsági és bűnüldözési intézkedésekkel kapcsolatban, de azt kijelentette, hogy az egyes intézmények esetében eltérőek lesznek, és folyamatosan felül fogják vizsgálni őket.

A CNN hírtelevízió a belbiztonsági minisztériumtól úgy értesült, hogy az amerikai biztonsági szervek nem jutottak új fenyegetésekre vonatkozó hírszerzési információhoz. A tárca megerősítette, hogy csak elővigyázatosságról van szó, és az új intézkedések csak a Szövetségi Védelmi Szolgálat (Federal Protective Service, FDS) által őrzött létesítményekre érvényesek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.