Abdel-Majed Abdel Bary

Már pontosan tudni, ki a James Foley-t lefejező brit dzsihádista

L. Jinny korábban azzal vonta magára a figyelmet, hogy idén egy olyan képet posztolt magáról Twitterre, amelyen egy levágott fejet tartott a kezében.

2014.08.24 12:15ma.hu
Forrás: youtube.com

Szombaton még csak arról lehetett tudni, hogy James Foley lefejezésével kapcsolatban nyomoznak a korábbi londoni rapper, Abdel-Majed Abdel Bary után a brit titkosszolgálatok. Vasárnapra azonban a brit és amerikai szervek megállapították, hogy valóban a korábban L. Jinny művésznéven zenélő brit dzsihádista ölte meg az újságírót - írja a Times of Israel nyomán a vs.hu.

L. Jinny korábban azzal vonta magára a figyelmet, hogy idén egy olyan képet posztolt magáról Twitterre, amelyen egy levágott fejet tartott a kezében. A fotó Szíriában készült, a férfi pedig azt írta alá: "Lazulás a haverommal, vagyis azzal, ami megmaradt belőle". Mára a szíriai milicisták Dzsihádi John-ként ismerik a korábbi rappert, akinek a dalait egykor a BBC rádiója is játszotta.

Bary állítólag tavaly utazott a nyugat-londoni Maida Vale-ből Szíriába. Angliában édesanyjával és öt testvérével élt. Apja, Adel Abdul Bary egyiptomi menekült volt, akiről azt tartották, hogy Osama Bin Laden egyik közeli hadnagyaként tevékenykedett. Nagy-Britannia két éve adta ki őt az Amerikai Egyesült Államoknak terrorizmus vádjával, mivel állítólag szerepet játszott két amerikai nagykövetség bombázásában Észak-Afrikában 1998-ban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.