Mázli, ha aknát nem telepítettek

Infrastruktúrára mentek a gerillák

Kolumbiában százezrek maradtak áram nélkül a FARC merénylete miatt.

2014.07.30 10:05MTI

Károkat okozott egy nagyfeszültségű vezetékben a FARC marxista gerillaszervezet Kolumbiában, a robbantás következtében százezrek maradtak áram nélkül a Csendes-óceán partján fekvő Buenaventurában.

A lázadók a kikötőváros egyik külvárosában robbantottak fel egy póznát kedden - közölte a kolumbiai tengerészet helyi parancsnoka, Pablo Romero admirális, aki szerint a biztonsági erők lehallgatták a FARC (Kolumbiai Forradalmi Fegyveres Erők) telefonbeszélgetéseit, amelyekben a gerillák vállalták a támadást.

Az El País című kolumbiai lap arról írt, hogy akár három napba is beletelhet, mire Buenaventura 400 ezer lakosa újra áramhoz jut. A javítási munkálatok előtt biztosítani kell a helyszínt, a FARC emberei ugyanis sokszor telepítenek aknákat - közölte Pablo Romero.

A gerillák 2012 óta béketárgyalásokat folytatnak a kolumbiai kormánnyal, de fegyverszünetről nem állapodtak meg ezek idejére.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.