Ukrán válság

Az ukrán erők kezén a Luhanszk megyei Liszicsanszk is

Azt tanácsolták a helyi lakosoknak, hogy biztonsági okokból egyelőre akkor se hagyják el otthonaikat, ha a várost már megtisztították a szakadár fegyveresektől.

2014.07.25 08:44MTI
Forrás: youtube.com

A kelet-ukrajnai terrorellenes műveletben részt vevő ukrán fegyveres erők visszafoglalták a Moszkva-barát fegyveresektől a Luhanszk megyei Liszicsanszk várost - jelentette péntekre virradóra a kijevi média.

Az UNIAN hírügynökség szerint a település visszafoglalásáról Szemen Szemencsenko, a kelet-ukrajnai megyék elszakadását ellenző, önkéntesekből verbuvált Donbasz nevű zászlóalj parancsnoka tájékoztatott a Facebook-oldalán.

"Liszicsanszkot elfoglaltuk. A terroristák elmenekültek" - írta Szemencsenko, aki szerint három katonája könnyebben megsebesült a harcokban. Tájékoztatásából ítélve a várost a Donbasz zászlóalj és a hadsereg egyik dandárja vette ellenőrzése alá.

Szemencsenko azt tanácsolta a helyi lakosoknak, hogy biztonsági okokból egyelőre ne hagyják el otthonaikat, akkor sem, ha a várost már megtisztították a szakadár fegyveresektől.

Az elmúlt napokban súlyos harcok dúltak a Luhanszk megyei Szeverodonyecknél és Liszicsanszknál a szakadárok és a fegyveres erők között. A több mint százezer lakosú Szeverodonyecket kedden vonták ellenőrzésük alá a kormányerők. Előző nap három kelet-ukrajnai települést tisztítottak meg a szakadár fegyveresektől: Dzerzsinszket, Rubizsnét és Szoledárt.

Juril Jucenko ukrán elnöki tanácsadója a minap a hadsereg jelentős harci sikereiről tájékoztatva azt mondta, hogy áttörés történt, és mindenhol támadásba lendültek a katonák. A tanácsadó arra is utalást tett, hogy már nincs sok hátra az április közepe óta tartó terrorellenes művelet befejezéséig.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.