Ukrán válság

A lakosság teljes mozgósítását rendelték el a luhanszki szakadárok

"Felszólítunk mindenkit, aki képes fegyvert tartani a kezében, hogy lépjen be a luhanszki népköztársaság hadseregébe."

2014.07.24 20:25MTI
Fotó: Novosti online

A lakosság teljes mozgósítását rendelték el csütörtökön a luhanszki szakadár vezetők - jelentette az UNIAN ukrán és az ITAR-TASZSZ orosz hírügynökség.

"Teljes mozgósítást hajtunk végre a hadsereg erősítésére. Felszólítunk mindenkit, aki képes fegyvert tartani a kezében, hogy lépjen be a luhanszki népköztársaság hadseregébe" - áll a Valerij Bolotov, a szakadár "luhanszki népköztársaság" vezetője által kiadott közleményben.

A kijevi parlament július 22-én szavazta meg az újabb részleges mozgósításról szóló törvényt. Előzőleg március 17-én, majd május 6-án döntöttek részleges mozgósításról.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.