Maláj utasszállító

Megérkezett Harkivba a holttesteket szállító vonat - videó!

Megérkezett kedden a kelet-ukrajnai Harkivba, a Balaskova vasútállomásra a maláj utasszállító repülőgép több mint 280 utasának holttestét szállító hűtővonat a szakadárok ellenőrzése alatt álló Donyeck megyei Torezből.

2014.07.22 14:05MTI



Helyi idő szerint délelőtt 11 óra 20 perckor futott be a szerelvény a pályaudvarra.

Az állomáson a négy hűtővagont egy másik mozdonyhoz csatolják, és a szerelvény tovább megy a harkivi Maliseva üzembe. Az előzetes hírek szerint nemzetközi szakértői csoport vizsgálja meg a holttesteket az üzemben, ahol erre a célra egy speciális helységet alakítottak ki. Az üzembe vezető vasútpálya mentén rendőrök vigyáznak arra, hogy a vonat biztonságban eljusson a célállomásig.

Közben az ukrán külügyminisztérium felhívást intézett azokhoz az országokhoz, amelyeknek állampolgárai a légi katasztrófa áldozatául estek, hogy küldjenek rendőröket a nyomozásban való részvételre. A tárca emlékeztetett arra, hogy az ENSZ Biztonsági Tanácsa a maláj utasszállító lezuhanásával kapcsolatban hozott határozatában felszólította az államokat, működjenek együtt a tragédiát okozók felelősségre vonása érdekében.

A maláj nemzeti légitársaság Amszterdamból Kuala Lumpurba tartó Boeing 777-es gépe múlt csütörtökön zuhant le Kelet-Ukrajnában, oroszbarát szakadárok által ellenőrzött területen. A katasztrófában 298 ember vesztette életét. Az áldozatok között 192 holland állampolgár volt.

Ukrajna szerint a gép rakétatalálat miatt zuhant le, és kitart azon álláspontja mellett, amely szerint a kelet-ukrajnai szeparatisták vagy orosz katonák lőtték le a járatot. Kijev azt állítja: bizonyítékai vannak arra, hogy a szakadárok Oroszországtól kaptak Buk-M1-es (NATO-jelzése SA-11) rakétarendszert, minden valószínűség szerint az azt működtető személyzettel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.