Lelőtt maláj utasszállító

Elindult az áldozatok holttesteit szállító vonat

Elindult az oroszbarát szakadárok kezén lévő Torez pályaudvaráról hétfő este a lelőtt maláj utasszállító repülőgép több mint 280 utasának holttestét szállító hűtővonat.

2014.07.21 19:44MTI

A vonat először a kormányerők által ellenőrzött Harkovba megy, ahol a holttesteket egy 31 fős nemzetközi szakértői csoport megvizsgálja és azonosítja még azelőtt, hogy a hozzátartozóknak átadnák a maradványokat.

A Malaysia Airlines Boeing 777-es utasszállító gépe július 17-én zuhant le Hrabove település közelében a kelet-ukrajnai donyecki területen. A szakadárok egyik vezetője szerint a fedélzeten tartózkodó 298 személyből 282 holttesttét találták meg.

Az ukrán miniszterelnök-helyettes hétfőn Kijevben egy sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a mentőalakulatok befejezték a holttestek utáni kutatást. Volodimir Hroiszman elmondta, hogy 282 holttestet és 87 testrészt találtak, amelyek további 16 tetemhez tartoznak.

Mark Rutte holland kormányfő egy sajtótájékoztatón megerősítette, hogy az áldozatok maradványait Hollandiába szállítják, azt azonban nem tudta megmondani, hogy azok pontosan mikor érnek oda. Mint mondta, csak Harkovig legalább 10-12 óráig tart a vonatút. Harkovból egy holland katonai géppel Amszterdamba viszik a holttesteket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.