A felelősség Izraelt terheli

Az Arab Liga háborús bűnnek minősítette a Gáza város elleni vasárnapi támadást

A "több tucat ártatlan palesztin életét kioltó, szörnyű bűncselekményért a teljes felelősség Izraelt terheli".

2014.07.20 17:13MTI
freedigitalphotos.net/Phaitoon

Az Arab Liga főtitkára háborús bűnnek minősítette Izrael Gáza város egyik negyedében vasárnap végzett hadműveleteit, amelyeknek palesztin források szerint legkevesebb hatvankét halálos áldozata van.

Nabíl el-Arabi az "izraeli agresszió" azonnali beszüntetését és a Gázai övezet lakosságának védelmét követelte. Arabi kijelentette, hogy a "több tucat ártatlan palesztin életét kioltó, szörnyű bűncselekményért a teljes felelősség Izraelt terheli".

Az Arab Ligának otthont adó Egyiptom külügyminisztere, Számeh Sukri is elítélte a Sedzsáíja negyedben történteket, és az egyiptomi nép támogatásáról felől biztosította a palesztinokat.

Szemtanúk szerint a szárazföldi és légi támadás után Sedzsáíja utcáin az áldozatok testrészei szétszórva hevertek, miközben több ezer helyi lakos próbált a helyszínről a körbezárt terület egyéb részeibe menekülni.

A június 8. óta tartó hadművelet célja Izraeli szerint a Gázai övezetből a zsidó állam ellen indított rakétatámadások beszüntetése. Az offenzíva hosszát az övezetet uraló Hamász palesztin szélsőséges szervezet fennmaradó rakétaarzenáljának ütőképességétől teszik függővé.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.