Gázai konfliktus

Összecsapások a tüntetők és rendőrök között Párizsban

Összecsapások törtek ki szombat délután Párizsban a palesztinok támogatására összegyűlt mintegy 3 ezer ember és a rendőrök között.

2014.07.19 18:14MTI
Fotó: YouTube/LordSpoda

A tüntetés megtartását előző nap betiltották a francia hatóságok. A tiltás ellenére a főváros egyik északi kerületében megjelent emberek köveket és üvegeket dobáltak a rendőrök felé, akik könnygázzal oszlatták szét a tömeget.

Franciaországban mintegy 15 városban hirdettek megmozdulást Izrael gázai hadműveletei ellen. Ezek közül három helyen, Párizson kívül Nizzában és Sarcelles-ben nem engedélyezték azok megtartását a hatósások, mert attól tartották, hogy azok az egy héttel ezelőttihez hasonló összecsapásokhoz vezethetnek. Akkor egy zsinagóga előtt incidensek robbantak ki palesztinbarát tüntetők és a zsidó közösség tagjai között, s nyolcan megsebesültek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.