Interfax

Lelőtt maláj utasszállító - háromszáznál is több lehet a halálos áldozat

Amerikaiak, hollandok - és a katasztrófa feltehetően a gép becsapódásának helyszínén is követelt áldozatokat.

2014.07.17 20:27MTI
Forrás: youtube.com

Több mint háromszáz halálos áldozatot követelt a csütörtökön Kelet-Ukrajnában történt repülőgép-szerencsétlenség - jelentette az Interfax orosz hírügynökség Zorjan Skirjak ukrán belügyi tanácsadóra hivatkozva. Az áldozatok között az Interfax szerint amerikai állampolgárok is voltak.

"Több mint háromszáz ártatlan embert megöltek ... tudjuk, hogy huszonhárom amerikai állampolgár volt köztük" - idézte az Interfax a tanácsadót.

Korábban az orosz hírügynökség ukrán légügyi forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy a Malaysia Airlines légitársaság szerencsétlenül járt utasszállítóját 10 kilométeres magasságban lelőtték a Kelet-Ukrajnában.

A légitársaság korábban azt közölte, hogy a fedélzeten 280 utas és 15 tagú személyzet tartózkodott, így a katasztrófa feltehetően a gép becsapódásának helyszínén is követelt áldozatokat.

Az Interfax hírügynökség a "donyecki népköztársaság" biztonsági hatóságaira hivatkozva közölte, a kelet-ukrajnai Torez falu néhány lakója megsebesült, amikor a repülőgép darabjai a település lakóházaira zuhantak.

Holland sajtóértesülések szerint az Amszterdamból Kuala Lumpurba tartó járaton legkevesebb 55 holland utas tartózkodott. A D-Reizen utazásszervező cég közölte, hogy 25 holland állampolgár váltott jegyet náluk a repülőgépre. A WTC utazásszervező vállalat úgy becsülte, hogy rajtuk keresztül 30 holland vásárolt repülőjegyet a Malaysia Airlines ezen járatára.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.