Nyilatkozatban is háború

Lelőtt maláj gép - kinek van erre alkalmas fegyvere?

Az ukrán nemzetbiztonsági és védelmi tanács szóvivője szerint a szakadároknak van nagy magasságban haladó gépek lelövésére alkalmas haditechnikájuk.

2014.07.17 19:26MTI
Forrás: youtube.com

Az ITAR-TASZSZ hírügynökség illetékes forrásokra hivatkozva azt jelentette, hogy az ukrán fegyveres erők előző nap telepítettek egy Buk típusú légvédelmi rakétával felszerelt egységet abba a kelet-ukrajnai térségbe, ahol csütörtökön lelőtték a Malaysia Airlines maláj légitársaság utasszállító repülőgépét.

Az ITAR-TASZSZ szerint az ukrán hadsereg hasonló egységet telepített csütörtökön Harkivba is.

Az AP amerikai hírügynökség újságírói azt állították, hogy a kelet-ukrajnai Snizsnye térségben ők maguk láttak egy hasonló rakétakilövő-komplexumot.

Anton Herascsenko ukrán belügyminiszter-helyettes korábban azt állította, hogy a gépet "terroristák", azaz kelet-ukrajnai szakadárok lőtték le Buk típusú légvédelmi rakétával.

Az ukrán nemzetbiztonsági és védelmi tanács szóvivője szerint viszont a szakadároknak van nagy magasságban haladó gépek lelövésére alkalmas haditechnikájuk.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.