Szakadár forrás

Kelet-Ukrajna felett nem haladhatott volna (a maláj) polgári gép?

"Minden utasszállító járat légiirányítási nyomon követése Kijevből zajlik". "Érthetetlen, hogyan kerülhetett oda a (malajziai) repülőgép".

2014.07.17 19:18MTI
Forrás: youtube.com

A kelet-ukrajnai szakadárok egy képviselője szerint utasszállító repülőgép nem haladhatott volna át Donyeck és Luhanszk megye légterében, mivel ott már nincs megfelelő légiirányítás, s ezért az ukrán légiirányítás július 8-án meg is tiltotta a polgári légi forgalmat.

Az egyoldalúan kikiáltott "Donyecki Népköztársaság" egy meg nem nevezett képviselője az ITAR-TASZSZ orosz állami hírügynökségnek nyilatkozva úgy fogalmazott, hogy a térségben már "megsemmisült a szükséges infrastruktúra".

A szakadár tisztségviselő megjegyezte, hogy "minden utasszállító járat légiirányítási nyomon követése Kijevből zajlik". "Érthetetlen, hogyan kerülhetett oda a (malajziai) repülőgép" - tette hozzá.

"A harcok során Donyeck repülőterén felrobbantották az egységes légiirányítási rendszer részét képező irányítótornyot. Gépek itt nem repülhetnek" - mondta.

Az ITAR-TASZSZ jelentése szerint Ukrajna állami légügyi szolgálata július 8-án a repülésbiztonság érdekében lezárta a két kelet-ukrajnai megye légterét, megtiltva, hogy bármilyen polgári gép arra haladjon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.