Még így is a legsúlyosabb

Feleannyi a halott Afganisztánban, mint amennyit közöltek

Lényegesen lefelé módosította a keddi kelet-afganisztáni öngyilkos robbantásos merénylet halálos áldozatainak számát szerdán a kabuli védelmi minisztérium.

2014.07.16 13:07MTI
Fotó: YouTube/WorldBreakingNews

Záhir Azimi szóvivő azt közölte, hogy az elkövetőn kívül 42-en haltak meg a merényletben. Ugyanez a szóvivő kedden a robbantás után még 89 halálos áldozatról beszélt.

"Tegnap ilyen jelentést kaptunk a helyszínről, ma egy másikat. De amit ma hozunk nyilvánosságra, az a helyes" - mondta Azimi.

Az elnöki palota szerint 41 ember esett áldozatul a Paktika tartománybeli Urgun körzetében, egy zsúfolt piacon elkövetett merényletnek. Az ENSZ afganisztáni missziója (Unama) 43 megölt polgári személyről számolt be, köztük gyerekekről.

Az eltérő számok az afgán hivatalos adatok megbízhatatlanságára világítanak rá. A muzulmán böjti hónap, a ramadán közepén elkövetett merénylet a legsúlyosabb az idei év kezdete óta Afganisztánban.

A legnagyobb fegyveres lázadócsoportot alkotó tálibok cáfolták, hogy közük lett volna hozzá, mondván, "mélységesen elítélik a helyi lakosok elleni támadásokat".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.