Nincs nyugalom

Afganisztáni pokolgépes merényletek

Tíz ember meghalt, hét megsebesült három merényletben szombat reggel Afganisztánban.

2014.07.12 10:45MTI
Forrás: Wikipedia

Az egyik támadás az ország keleti részén fekvő Nangarhar tartomány székhelyén, Dzsalálábádban történt, ahol egy, az út mentén elhelyezett pokolgép lépett működésbe, amikor arra haladt egy katonai terepjáró. Két civil meghalt, egy megsebesült. Katonák nem sebesültek meg a robbanásban.

Hasonló merénylet történt az ázsiai ország északi részén lévő Kunduz tartomány azonos nevű székhelyén. Ott is civilek sebesültek meg a robbanásban, amelynek következtében számos gépkocsi megsemmisült, illetve megrongálódott.

A dél-afganisztáni Kandahár tartomány Pandzsvai körzetében nyolc afgán civil - közte öt nő - vesztette az életét az út szélén elrejtett pokolgép robbanásában. Két ember megsebesült.

Afganisztánban a szélsőséges tálibok gyakorta vesznek célba katonákat vagy rendőröket, ezeknek a támadásoknak azonban gyakran több civil áldozatuk van. Az ENSZ helyi képviseletének adatai szerint idén, az év első felében, több mint 1560 civil halt meg a tálibok megtorló akcióiban, míg a sebesültek száma megközelítette a 3300-at.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.