Pokolgép robbant Afganisztánban

Katonákat szállító busz közelében robbantott a merénylő

Katonákat szállító busznál robbantott pokolgépet egy öngyilkos merénylő szerdán Afganisztánban, a legfrissebb jelentések szerint nyolc katona meghalt, 13-an megsebesültek.

2014.07.02 07:10MTI
freedigitalphotos.net/graur razvan ionut

A korábbi hírek még öt halottról és nyolc sebesültről szóltak. A merénylet a kabuli egyetem közelében történt. A sebesültek között járókelők is van vannak. A katonák az afgán légierőnél szolgáltak.

A védelmi minisztérium tájékoztatása szerint az öngyilkos merénylő fel akart szállni a katonákkal teli buszra, de ebben megakadályozták, elejét véve így minden bizonnyal annak, hogy még több embert rántson magával a halálba.

Korábban azt jelentették, hogy a merénylő - aki maga is meghalt a detonációtól - autóval volt, amellyel szándékosan nekiment a mozgásban lévő busznak, működésbe hozva ezzel a járművébe rejtett pokolgépet. Az erőszakcselekményt a tálibok vállalták magukra.

Egyik szóvivőjük megerősítette, hogy a légierő autóbusza volt a célpont. Afganisztánban a szélsőséges tálibok gyakorta vesznek célba katonákat vagy rendőröket, és arra figyelmeztetik a civileket, hogy tartsák magukat távol a biztonsági erőktől.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.