Líbia-terrorizmus

Összecsapások a líbiai főváros repülőterénél

A harc a légi kikötőt ellenőrzés alatt tartó zenteni felkelők és más, a repteret elfoglalni akaró csoportok között kezdődött.

2014.07.13 10:45MTI

Összecsapások robbantak ki vasárnap reggel a líbiai főváros, Tripoli nemzetközi repülőterénél, a légi járatokat felfüggesztették - közölték reptéri források.

A harc a légi kikötőt ellenőrzés alatt tartó zenteni felkelők és más, a repteret elfoglalni akaró csoportok között kezdődött.

A támadást megelőzően az iszlamista milíciák a közösségi hálón arra szólítottak fel, hogy űzzék el a zenteni felkelőket.

A fővárostól 25 kilométerre fekvő nemzetközi repteret 2011 októbere óta a Tripolitól mintegy 170 kilométerre délnyugatra található Zenten városának felkelői tartják uralmuk alatt. Az észak-afrikai országban kialakult bizonytalan helyzet egyik oka, hogy az átmenti kormány nem tudja ellenőrzése alatt tartani azokat a fegyveres csoportokat, amelyek 2011-ben segítettek elűzni Moammer Kadhafi akkori vezetőt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.