A család szerencsére nem volt otthon

Fegyveresek rontottak a líbiai kulturális miniszter házába

Habib Amin és családja nem volt otthon a támadás idején. A behatolók a házban lövéseket adtak le és kést döftek egy fényképbe.

2014.07.04 13:18MTI
freedigitalphotos.net/Naypong

Ismeretlen fegyveresek betörtek csütörtök éjjel a líbiai kulturális miniszter tripoli házába - közölte pénteken egy biztonsági forrás.

Habib Amin és családja nem volt otthon a támadás idején. A behatolók a házban lövéseket adtak le és kést döftek egy fényképbe. A fegyveresek kiléte egyelőre ismeretlen.

Amin, aki a terrorizmus elleni harc eltökélt támogatója, pénteken sajtótájékoztatón azt mondta: a jelenlegi biztonsági helyzetben a kormányzati tisztségviselők nem tudják nyugodtan álomra hajtani a fejüket.

"A kormány nehéz körülmények között dolgozik, és nem titkolom, hogy néhány miniszter nem is tér nyugovóra, olykor még a saját otthonában sem" - fogalmazott a tárcavezető.

Az észak-afrikai országban Moammer el-Kadhafi diktátor megbuktatása, 2011 óta a különböző milíciák tevékenysége miatt mindmáig nem állt helyre a rend, és a kormány képtelen az erőszak megfékezésére.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.