Líbia

Brutálisan bántak az ENSZ munkatársaival

Brutálisan bánt a biztonsági személyzet az ENSZ négy munkatársával a tripoli repülőtéren.

2014.06.05 16:45MTI
Forrás: Wikipedia

"Az ENSZ négy alkalmazottját szerda este másfél órán keresztül hallgatták ki a repülőtér biztonsági személyzetének tagjai és brutálisan bántak velük" - mondta sajtótájékoztatóján Metri, további részleteket azonban nem árult el.

A misszióvezető elítélte a világszervezet diplomáciai mentességet élvező munkatársaival szembeni "elfogadhatatlan" cselekedeteket.

A külföldi állampolgárságú ENSZ-alkalmazottakat azért hallgatták ki, mert azzal gyanúsították őket, hogy fegyvereket csempésztek az ország keleti részén található al-Baidából a fővárosba, miközben a líbiai belügyminisztérium fegyverviselési engedélyt bocsátott ki a szervezet munkatársai számára, akik Metri látogatását készítették elő al-Baidában.

A Kadhafi-rendszer 2011-ben történt megdöntése óta mindennaposak a támadások és az emberrablások Líbiában, a célpontok gyakran külföldi diplomaták, nemzetközi szervezetek alkalmazottai.

Szerdán ismeretlen fegyveresek agyonlőtték a Nemzetközi Vöröskereszt egyik helyi vezetőjét a fővárostól mintegy 500 kilométerre keletre fekvő Szirt városában.

Líbiában két és fél évvel Moammer Kadhafi uralmának megdöntése után sem hajlandók letenni a fegyvert a korábban a diktátor katonái ellen harcoló különböző fegyveres csoportok, és ezzel elismerni a biztonsági erők kizárólagos törvényességét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.