"Égi áldás"

Repülés közben gondolta meg magát az Airbus-hajtómű

A levegőben veszítette el egy Airbus egyik hajtóművét Lisszabonnál, darabjai autókra hullottak.

2014.07.13 09:17MTI
YouTube videó screenshot

Nem sokkal a felszállás után, a levegőben elveszítette egyik hajtóművét a TAP portugál légitársaság egyik Airbus A330 típusú utasszállító gépe Lisszabon közelében, és a hajtómű egyes darabjai egy házra és autókra hullottak - közölte szombat este a rendőrség. Emberéletben nem esett kár.

A 268 emberrel a fedélzetén Sao Paulóba tartó gépnek vissza kellett fordulnia, majd biztonságosan leszállt a portugál fővárosban - közölte a légitársaság.

Egy szemtanú, akire szintén hullott valamennyi a gépdarabokból, egy tévéadónak nyilatkozva elmondta, hogy nagyobb alkatrészek betörték több autó szélvédőjét és megrongálták egy ház redőnyét Camarate külvárosi negyedben. Amikor felnézett az égre, azt látta, hogy füstöl a repülőgép - tette hozzá.

A légitársaság szerint a hajtómű meghibásodása szokatlan hanggal járt, de nem történt robbanás. A repülőgép utasai egy másik járattal az este elutaztak Sao Paulóba- mondta egy szóvivő.

A közepes és nagy távolságokra tervezett A330-asoknak két hajtóműve van.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.