Nem valószínű, hogy maradhatnak

Obama: a közép-amerikai lakosság ne küldje gyermekeit az Egyesült Államokba!

Október óta 57 ezer közép-amerikai gyerek érkezett illegálisan az Egyesült Államokba Mexikón keresztül.

2014.07.10 07:42MTI
Forrás: YouTube

Az amerikai elnök felszólította szerdán a közép-amerikai országok lakosságát, hogy ne küldjék gyerekeiket az Egyesült Államokba, mert kevéssé valószínű, hogy ott maradhatnak.

Október óta 57 ezer közép-amerikai gyerek érkezett illegálisan az Egyesült Államokba Mexikón keresztül. Barack Obama a probléma sújtotta egyik szövetségi államban, a Mexikóval határos Texasban tett látogatást.

Az amerikai elnök sürgette a washingtoni kongresszust, hogy hagyja jóvá annak a 3,7 milliárd dollárnak a kiutalását, amelyet kormánya kért az előző nap a válság megoldására.

A republikánus pártiak nem akarnak eleget tenni a kérésnek. Miután találkozott az állam kormányzójával, a republikánus Rick Perryvel, Obama azt mondta: nyitott arra a javaslatra, hogy a Nemzeti Gárda tagjaival megerősítsék a határ őrizetét, de figyelmeztetett, hogy ez csak egy darabig jelentene megoldást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.