Szent ügy

Szíriába utaztak a Manchesterből eltűnt ikerlányok

Eltűnt két 16 éves lánytestvér az angliai Manchesterből. Brit terrorelhárító tisztviselők szerdán úgy vélekedtek, hogy Szíriába utaztak.

2014.07.09 20:25MTI
Forrás: Wikipedia

A fiatalok június 26-án hagyták el Nagy-Britanniát, és Törökországba repültek, ahol a rendőrség feltételezése szerint a határon átkeltek Szíriába.

Tony Mole főfelügyelő szerdán azt mondta, hogy a lányok veszélybe sodorták magukat. A rendőrség nem tudja, hogy miért utaztak a közel-keleti országba, illetve ott kinél tartózkodnak.

A brit terrorelhárítók most azt vizsgálják, az ikerpárnak segített-e valaki abban, hogy Szíriába utazzon, ahol polgárháború tombol.

Helyi biztonsági tisztviselők szerint több száz brit ment Szíriába, hogy támogassa a felkelők harcát Bassár el-Aszad elnök kormánya ellen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.