Már a hadsereg is beavatkozott

Négy nap alatt csaknem száz áldozata van az ugandai összecsapásoknak

Közel száz ember halt meg Ugandában a törzsi fegyveresek négy napja folyó összecsapásaiban, amelyekbe beavatkozott a hadsereg is.

2014.07.08 20:00MTI
freedigitalphotos.net/artur84

A hadsereg szóvivőjének elmondása szerint eddig 75 fegyveressel végeztek az ország nyugati részén, a kongói határ közelében. Emellett öt katona, öt rendőr és tizenegy civil vesztette életét, így összesen 96 áldozatot szedett az erőszak.

Az eseményekkel kapcsolatban nyolcvan fegyverest vettek őrizetbe. Szombaton kezdődtek az összecsapások két helyi törzs, a Bakonzo és a Basonogra között, miután az előbbi, a többségben levő törzs tagjai bozótvágó késekkel, lándzsákkal és lőfegyverekkel felszerelkezve támadtak az utóbbiakra, és megpróbálták lemészárolni őket.

A hadsereg szerint a halálos áldozatok száma tovább emelkedhet a jelenleg is folyó konfliktusban. A fegyveresek egyebek mellett a hadsereg laktanyáit, rendőrőrsöket, bankokat és kormánytisztviselők lakásait is megtámadták.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.