Szirénák, robbanás

Tel-Avivot is támadták a Hamász rakétái, de hárított a légvédelem

Az Izrael kereskedelmi központjának számító városban megszólaltak a veszélyt jelző szirénák, és rövid idővel később erős robbanás hallatszott.

2014.07.08 19:00MTI
freedigitalphotos.net/jscreationzs

A hadsereg egyelőre nem erősítette meg a támadás tényét, de korábban már figyelmeztetett, hogy a Hamász radikális palesztin szervezet rakétái nyolcvan kilométeres mélységben is behatolhatnak Izrael területére.

Tel-Aviv mintegy 70 kilométerre fekszik a Gázai övezet határától. Eddig ez volt a legtávolabbi pont, ameddig eljutott legalább egy palesztin rakéta a jelenlegi konfliktusban.

A Hamász minden izraelit "célpontnak" minősített, miután egy Gázai övezeti lakóház elleni izraeli légi támadásban hét palesztin, köztük több gyerek meghalt kedd hajnalban. Izraeli állítás szerint az épület tetején emberi védőpajzsként gyűltek össze a palesztin lakosok, mert az egyik családtagjuk a Hamász célba vett harcosa.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.