Célkeresztben a Hamász

Izrael gázai célpontokat támadott - óriástüntetés Tel-Avivban

Az izraeli hadsereg átfogó hadműveletet folytat Ciszjordániában a Hamász palesztin iszlamista mozgalom tagjai ellen, három elrabolt izraeli tizenévest keresve.

2014.06.30 07:55MTI

Az izraeli légierő csapásokat mért gázai övezeti palesztin rakétaindító állásokra és más célpontokra, miután az övezetből rakétákat indítottak Izrael területére - közölte a hadsereg vasárnap.

A közlemény szerint kilenc célpont ellen intéztek támadást vasárnap kora reggel, köztük voltak álcázott rakétakilövők, fegyvergyárak és "terrortevékenység helyszínei".

Vasárnap este az izraeli tüzérség egy palesztin fegyveres csoport állásait vette célba Kan Junisz dél-gázai város közelében, aminek következtében a csoportosulás egyik tagja életét vesztette, többen pedig megsebesültek.

A Hamász palesztin iszlamista mozgalom rádiója, az al-Aksza Rádió arról tájékoztatott, hogy a férfi a Hamász katonai szárnyának, az Ezzeddín al-Kasszám Brigádoknak volt a tagja. Izraeli részről egyelőre nem kommentálták a történteket.

Előző este hat, Gázából indított rakéta ért izraeli területet, kettő közülük egy gyárat talált el és gyújtott fel Szderótban.

E hónapban megszaporodtak az Izrael elleni palesztin rakétatámadások, több mint hatvan rakétát lőttek ki a zsidó állam felé, miközben az izraeli hadsereg átfogó hadműveletet folytat Ciszjordániában a Hamász palesztin iszlamista mozgalom tagjai ellen, három elrabolt izraeli tizenévest keresve.

Az emberrablások miatt Tel-Aviv központjában több tízezren tüntettek vasárnap este. A Rabin teret zsúfolásig megtöltő tiltakozók előtt a tinédzserek szülei is beszédet mondtak, reményüket fejezve ki, hogy gyermekeik előkerülnek, és hangoztatva, hogy soha nem hagynak fel a kutatással.

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök is újra megszólalt az ügyben, és bejelentette: utasította a hadsereget, hogy "ne takarékoskodjon a hazahozásukra tett erőfeszítésekkel".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.