Kettős cél

Megindul az újabb izraeli-palesztin háború?

Az izraeli hadsereg szárazföldi csapatok bevetésére is készül palesztin területeken, miután kedd hajnalban légitámadást hajtott végre a Gázai övezet ellen.

2014.07.08 13:35MTI
Forrás: Wikipedia

Peter Lerner katonai hozzátette, hogy az offenzívának kettős célja van: egyrészt csapást akarnak mérni a Hamász radikális palesztin szervezetre, másrészt csökkenteni akarják az Izraelre mért rakétatámadások számát. Hétfőn mintegy nyolcvan rakétát lőttek ki a zsidó állam déli és középső részén található településekre a Gázai övezetből. A Hamász magára vállalta a támadást.

Móse Jaalon izraeli védelmi miniszter a vezérkari főnökökkel tartott keddi megbeszélése után a sajtónak arról számolt be, hogy Jeruzsálem a Hamász elleni elhúzódó műveletre számít, amely néhány napon belül biztosan nem ér véget. A tárcavezető hozzátette: a Hamász a lehető legnagyobb károkat akarja okozni Izraelnek, és ahhoz, hogy ennek gátat vethessenek, a zsidó államnak türelemre van szüksége.

Eközben Mahmúd Abbász palesztin elnök azt követelte Izraeltől, hogy azonnal vessen véget a Gázai övezet elleni légicsapásoknak, és a nemzetközi közösség azonnali beavatkozását kérte, hogy megállítsák a konfliktus további súlyosbodását. Mint mondta, a palesztin vezetés felszólította az arab országok vezetőit, hogy gyakoroljanak nyomást Izraelre a Gázai övezetre mért légicsapások leállítása érdekében.

A héberül "Erős sziklának" nevezett izraeli hadműveletben a légierő kedd reggelig a katonai rádió közlése szerint több mint ötven támadást hajtott végre. Három csapást a tengerről mértek. A célpontok között négy lakóház, 25 rakétaindító állás, három katonai támaszpont és tíz katonai infrastruktúraként meghatározott létesítmény volt. Palesztin tisztségviselők szerint a légitámadás körülbelül egy órán át tartott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.