Ukrán válság

Több mint hétezer ukrajnai érkezett a Krímbe - nem nyaralni

Jóval magasabb lehet a menekültek valós száma, ha figyelembe veszik azt, hogy sokan még nem jelentkeztek a menekültügyi központoknál.

2014.06.29 11:48MTI
Forrás: youtube.com

Meghaladja már a hétezret a Krímbe érkezett ukrajnai menekültek száma - közölte vasárnap Mihail Seremet krimi miniszterelnök-helyettes.

Seremet szerint jóval magasabb a menekültek valós száma, ha figyelembe veszik azt, hogy sokan még nem jelentkeztek a menekültügyi központoknál.

Naponta átlagban háromszázan érkeznek a félszigetre Ukrajna délkeleti részéből, Luhanszk és Donyeck megyéből, ahol az elmúlt hetekben súlyos harcok folytak az ukrán fegyveres erők és a Moszkva-barát szakadár fegyveresek között. A menekültek száma nem csökkent azután, hogy a szembenálló felek tűzszünetet hirdettek - mondta Seremet.

Az Oroszország által annektált félszigeten mintegy negyven ideiglenes menekültközpontot létesítettek, egyebek mellett Alustában, Jevpatóriában, Kercsben és Szaki járásban.

A rendkívüli helyzetek minisztériuma az elmúlt napokban több mint 800 menekültet - saját kérésére - Oroszország más területeire szállított repülőgépekkel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.