Munkalátogatás

Medvegyev orosz útleveleket osztogatott a Krim félszigeten

Kétnapos munkalátogatáson vesz részt a Krim félszigeten az ukrán elnökválasztás napján, Dmitrij Medvegyev orosz kormányfő, és Szevasztopolban orosz útleveleket osztott szét.

2014.05.25 16:51MTI
youtube.com

Medvegyev délután látogatást tett a Szövetségi Migrációs Szolgálat szevasztopoli központjában, ahol orosz útleveleket osztott. A központ közel háromszáz alkalmazottja két műszakban dolgozik és akár napi hétezer útlevelet is képesek kiállítani.

A miniszterelnök a tervek szerint fogadást tart a kormányzó Egységes Oroszország párt helyi irodájában, valamint tárgyalásokat fog folytatni Szevasztopol polgármesterével és Szerhij Akszjonov krími kormányfővel. Medvegyev emellett látogatást tesz majd az Artek Nemzetközi Gyermekközpontban is.

Medvegyevet politikusok csoportja kísérte el a látogatásra: vele tartott többek között Igor Suvalov első miniszterelnök-helyettes, Dmitrij Kozak, Arkadij Dvorkovics, Olga Gologyec és Dmitrij Rogozin miniszterelnök-helyettesek, valamint Dmitrij Livanov oktatási és tudományügyi miniszter és Makszim Topilin munkaügyi és népjóléti miniszter.

A kijevi külügyminisztérium szándékos provokációnak nevezte a miniszterelnök látogatását. A közlemény szerint különösen szégyenletes, hogy Medvegyev az elnökválasztás napján látogat a "megszállt" Ukrajnába. "Ez ellentétes Vlagyimir Putyin orosz elnök kijelentésével, amely szerint az ukrajnai választás nyugodt körülmények között zajlik majd" - olvasható a sajtóközleményben.

Ez a kormányfő második hivatalos látogatása a Krímben a jogilag Ukrajnához tartozó fekete-tengeri félsziget Oroszország általi annektálása óta. Március 31-én Medvegyev vezetésével Szimferopolban ülésezett az orosz kormány.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.