155 500 svájci frank

Mintegy 40 millió forint értékű készpénzt találtak osztrák vámosok magyaroknál

A 155 500 svájci frankot (nagyjából 128 ezer euró; csaknem 40 millió forint) egy úgynevezett mobil vámellenőrzésnél egy keresőkutya találta meg a magyarok csomagtartójában a Tirol tartományban fekvő St. Jakob am Arlbergben.

2014.06.26 13:21MTI

Mintegy negyvenmillió forint értékű svájci frankot találtak készpénzben osztrák vámosok magyaroknál, akiket az ausztriai Tirol tartományban tartóztattak fel.

A 155 500 svájci frankot (nagyjából 128 ezer euró; csaknem 40 millió forint) egy úgynevezett mobil vámellenőrzésnél egy keresőkutya találta meg a magyarok csomagtartójában a Tirol tartományban fekvő St. Jakob am Arlbergben - közölte az osztrák pénzügyminisztérium szóvivője.

Az Európai Unióba érkező utasoknak tízezer euró fölött készpénz-bejelentési kötelezettségük van, azonban a magyarok az ellenőrzés során nem tettek említést az összegről. Egyikük ezt azzal magyarázta, hogy Svájcban szeretett volna órát vásárolni és a pénzt egy magyarországi bankban vette fel. Mivel nem talált megfelelő órát, hazaindultak Magyarországra.

A vámosoknak a férfi azt mondta, hogy a nála lévő készpénzről azért nem tett bejelentést, mert sietett. A vizsgálat még folyik annak megállapítására, hogy a férfi a pénzt valóban magyarországi banknál vette-e fel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.