Közel-keleti béke?

Megkezdték tevékenységüket az első amerikai tanácsadók Irakban

A Barack Obama által megígért mintegy 300 katonai tanácsadó és kommandós közel fele már Irakban van és megkezdte az iraki erők és a harci helyzet felmérését.

2014.06.24 21:44MTI
Fotó: freedigitalphotos.net/Vlado

Megkezdték tevékenységüket Bagdadban az első amerikai katonai tanácsadók, akiket azért vezényeltek Irakba, hogy támogassák a kormányerőket a szélsőséges szunnita felkelők elleni harcban - közölte kedden Washingtonban John Kirby ellentengernagy, a Pentagon szóvivője.

Kirby szerint a Barack Obama által megígért mintegy 300 katonai tanácsadó és kommandós közel fele már Irakban van és megkezdte az iraki erők és a harci helyzet felmérését. További négy csoport a napokban fog megérkezni, mintegy 200-ra növelve az Irakban állomásozó amerikai tanácsadók számát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.