"söpredéknek" nevezték a szakadárokat

Nem mindenki örül az ukrán fegyvernyugvásnak

A kelet-ukrajnai megyék elszakadását ellenző, önkéntesekből álló Donbasz zászlóalj parancsnoka a "terroristáknak" felajánlott fegyverszünet felfüggesztését és a hadseregnek a szakadárok elleni határozott fellépését követelte.

2014.06.24 16:35MTI
Forrás: Wikipedia

Szemjon Szemencsenko parancsnok Facebook-oldalán úgy vélekedett: A tűzszünet meghirdetése azzal a céllal, hogy a terroristáknak idejük legyen leadni a fegyvereket, a terroristákkal való tárgyalásba csap át.

"Nagyon bízunk abban, hogy a legfelsőbb parancsnok kiadja a parancsot a hadseregnek a rendteremtésre és arra, hogy takarítsa el a Donyec-medencéből ezt a söpredéket" - idézte Szemencsenkót internetes oldalán kedden az Unian ukrán hírügynökség.

A Donbasz önkéntes zászlóaljt Donyeck és más megyék önkéntesei alakították meg 2014 márciusában Dnyipropetrovszkban a közigazgatási épületek védelmére és az államhatalmi szervek működésének biztosítására.

Petro Porosenko újonnan megválasztott ukrán elnök pénteken hirdetett béketervet és egyhetes egyoldalú tűzszünetet.

Az úgynevezett összekötő csoport hétfőn Donyeckben tartott ülést, amelyen a szakadár vezetők mellett részt vett Porosenko megbízottjaként Leonyid Kucsma volt ukrán elnök és Mihail Zurabov kijevi orosz nagykövet is, valamint Heidi Tagliavini, az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) képviselője. A tárgyalásokon mindkét oldal beleegyezett hadifoglyaik szabadon engedésébe.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.