Ukrán válság

Szakadárok foglalták el a donyecki milliárdos cégének székházát

A kelet-ukrajnai Donyeckben oroszbarát szakadárok elfoglalták hétfőn Rinat Ahmetov donyecki milliárdos egyik cégének, a DTEK-nak székházát.

2014.06.16 13:11MTI
freedigitalphotos.net/Simon Howden

Ukrajna leggazdagabb üzletemberének többi vállalatát a cégvezetés döntése értelmében kiürítik az akció miatt. Ugyancsak kiürítik a DTEK székháza melletti irodákat, épületeket is.

Ahmetov májusban sztrájkra és tiltakozó akciókra szólította fel vállalatainak dolgozóit a szeparatisták ellen. Ismeretlen fegyveresek hétfőn elfoglalták az Ukrán Nemzeti Bank Donyec megyei igazgatóságának épületét is. A rendőrség közlése szerint senkit sem engednek ki az épületből ki, illetve oda be.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.