Ukrán válság

Újabb merényletkísérletet élt túl a donyecki szakadár vezető

Csütörtökön felrobbantották a tulajdonában lévő mikrobuszt, és két munkatársának a halálát okozták, két másikat pedig megsebesítettek.

2014.06.13 07:58MTI

Újabb merényletkísérletet követtek el a kelet-ukrajnai "donyecki népköztársaság" társelnöke, Denisz Pusilin ellen. Csütörtökön felrobbantották a tulajdonában lévő mikrobuszt, és két munkatársának a halálát okozták, két másikat pedig megsebesítettek - közölték a szakadár lázadók.

Pusilin nem volt a mikrobusz közelében. A merénylet a szeparatisták főhadiszállása előtt történt. Az épület volt a helyi közigazgatási központ.

Szombaton szintén Pusilin egyik munkatársát lőtték le Donyeck központjában.

Moszkva benyújtotta az ENSZ Biztonsági Tanácsához határozattervezetét a kelet-ukrajnai tűzszünet érdekében. A tervezet - hasonlóan a június 2-án benyújtott orosz tervezethez - nem említi Ukrajna szuverenitását és területi integritását, és emiatt nagyon valószínű, hogy a BT nem fogja azt megszavazni. A tervezet leszögezi, hogy az erőszakot be kell szüntetni, és fel kell függeszteni az oroszbarát erők elleni "megtorló műveletet".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.