Nigériában

Légicsapás végzett a Boko Haram több tucatnyi fegyveresével

Az iszlamisták néhány nappal ezelőtt elkövetett támadásai több mint negyven ember életét oltották ki.

2014.06.24 11:49MTI
Forrás: youtube.com

Légicsapást mért a nigériai hadsereg a Boko Haram szélsőséges iszlamista szervezetre az afrikai ország északi részén, az akcióban a csoport több mint hetven állítólagos tagját megölték - írta kedden a The Vanguard című helyi lap.

Az újság szemtanúkra és katonai forrásokra hivatkozva közölte, hogy a művelet célpontjai azok a szélsőségesek voltak, akik a múlt hét végén az észak-nigériai Borno szövetségi állam legalább két településére mértek csapást. A The Vanguard beszámolója szerint az iszlamisták néhány nappal ezelőtt elkövetett támadásai több mint negyven ember életét oltották ki. A falvak Chibok közelében találhatók, ahonnan a Boko Haram még áprilisban elrabolt több mint kétszáz diáklányt, és azzal fenyegetőzött, hogy eladja őket rabszolgának.

A saría (iszlám jogrendszer) radikális értelmezésén alapuló iszlám állam létrehozásáért harcoló Boko Haram véres hadjáratot folytat azóta, hogy a rendőrség 2009-ben végzett a terrorszervezet alapítójával és akkori vezetőjével, Mohammed Yusuffal. A vallási mozgalomból néhány év alatt jól felfegyverzett lázadócsoporttá vált szervezet ma már a legnagyobb biztonsági fenyegetést jelenti Afrika első számú kőolajtermelő országában. A dpa német hírügynökség adatai szerint az év eleje óta legalább kétezren vesztették életüket az iszlamista szervezet támadásaiban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.