Akár 15 évet is kaphatnak

Terroristák támogatása miatt vettek őrizetbe két férfit Texasban

Mindkét férfi 15 évnyi szabadságvesztést és 25 ezer dolláros pénzbüntetést kaphat, ha elítélik. Kahn és Wolfe pénteken jelenik meg először a bíróság előtt.

2014.06.19 19:09MTI

Terroristák anyagi támogatására tett kísérlet miatt őrizetbe vettek két férfit Texasban - közölte az amerikai szövetségi ügyészség.

A 23 éves Rahatul Ashikim Kahnt, akit Austin egyik külvárosában fogtak el, azzal vádolják, hogy olyan embereket próbált meg toborozni, akik hajlandóak lettek volna külföldön "erőszakos dzsihádban" részt venni.

A férfi az al-Kaidával kapcsolatban álló al-Shabaab szomáliai terrorszervezetnek próbált meg harcosokat felkutatni. A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) egy fedett akciója buktatta le.

A lebuktatását megelőzően Kahn az FBI emberei előtt kijelentette: alig várja már, hogy vért onthasson. A Faruq néven is ismert, ugyancsak 23 éves Michael Wolfe-ot a houstoni nemzetközi repülőtéren fogták el. Őt ugyancsak beépített FBI-ügynökök buktatták le.

A férfi azért akart a Közel-Keletre utazni, hogy ott a szíriai harcokban érintett radikális csoportoknak ajánlja fel szolgálatait. Mindkét férfi 15 évnyi szabadságvesztést és 25 ezer dolláros pénzbüntetést kaphat, ha elítélik. Kahn és Wolfe pénteken jelenik meg először a bíróság előtt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.