Összeomolhat az idegenforgalom

Putyin a Krímbe küldi nyaralni az állami cégek dolgozóit

Vlagyimir Putyin orosz elnök az állami cégek munkatársainak nyaraltatásával igyekszik elkerülni az idegenforgalmi ágazat összeomlását az Ukrajnától elcsatolt Krím félszigeten.

2014.06.15 15:00MTI
Forrás: YouTube

Vlagyimir Putyin az állami turisztikai hivatalon keresztül kezdeményezte a Krím támogatását célzó akciót. A hivatal vezetője, Oleg Szafonov állami vállalatoknak továbbított egy táviratot, amelyben az államfő azt "tanácsolja" a cégeknek, hogy foglaljanak szállást az alkalmazottaknak a Krím félsziget szállodáiban és üdülőiben - írta a Focus című német hírmagazin.

Az elnök szerint számlát a vállalatoknak vagy a szakszervezeteknek kell kifizetniük. A Gazprom és a Rosznyeft állami energetikai óriáscég eddig egyaránt félmillió eurót különített el az akcióra, amelyet regionális kormányzatok is támogatnak.

A moszkvai területi kormány 4 millió eurót ajánlott fel, a csecsenföldi vezetés pedig több mint 3 milliót. A Krímbe eddig évente nagyjából 8 millió turista látogatott el, háromnegyedük ukrán volt. A félsziget elcsatolása óta az ukrán vendégek elmaradnak, ami súlyos válsággal fenyegeti az idegenforgalmi ágazatot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.