Prémiumot, fizetésemelést követelnek a dolgozók

Sztrájk miatt több órára bezárt az Eiffel-torony

Az MR Sécurité et Sécurité Services nevű szolgáltató cég munkatársai, vagyis a biztonsági szolgálat tagjai háromszáz eurós prémiumot, fizetésemelést, az alvállalkozások gyakorlatának megszüntetését, valamint az éjszakai munkába járás költségeinek megtérítését követelik

2014.06.13 16:02MTI
freedigitalphotos.net/Vichaya Kiatying-Angsulee

Az építmény biztonságát szavatoló munkások sztrájkja miatt több órára lezárták pénteken Párizs jelképét, a világ egyik leglátogatottabb turisztikai látványosságát, az Eiffel-tornyot.

A tornyot üzemeltető vállalat közleményben jelentette be a 324 méter magas építmény lezárását, ugyanakkor sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy erről előzetesen nem értesítették az érdeklődőket, és így a látogatókat büntetik az intézkedéssel.

Az Eiffel-torony 14 óra 30-kor nyílt meg újra Az MR Sécurité et Sécurité Services nevű szolgáltató cég munkatársai, vagyis a biztonsági szolgálat tagjai háromszáz eurós prémiumot, fizetésemelést, az alvállalkozások gyakorlatának megszüntetését, valamint az éjszakai munkába járás költségeinek megtérítését követelik - olvasható a dolgozókat képviselő CGT szakszervezet közleményében.

A délelőtt folyamán egyeztetések zajlottak a sztrájkoló személyzet és a szolgáltató cég igazgatója között. Korábban már két alkalommal - legutóbb 2013 júniusában - zárták le egy-egy napra Párizs ikonikus látványosságát, mindkét esetben az Eiffel-torony mintegy háromszáz dolgozójának sztrájkja miatt, akik munkakörülményeik javítását, a biztosítás összegének növelését és fizetésemelést követelték.

Párizs "öreg hölgye", az Eiffel-torony naponta 25-30 ezer látogatót fogad a hét minden napján, amely évente hétmillió embert jelent. A francia nevezetességet a világ egyik legsűrűbben látogatott építményének tartják.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.