A máltai parti őrség

130 menekültet mentettek ki - az Európai Uniónak szégyellnie kell magát?

Az előző nap huszonöt bárka utasait kellett megmenteniük máltai, olasz és amerikai hadihajóknak a Földközi-tengeren.

2014.06.08 13:49MTI

Mintegy százharminc menekültet mentett meg a Földközi-tengeren a máltai parti őrség vasárnap, az eset kapcsán a szigetország kormányfője azzal vádolta az Európai Uniót, hogy cserben hagyta az illegális bevándorlók áradatával küzdő Máltát és Olaszországot.

A máltai hatóság egy süllyedő bárkáról vette fel a migránsokat mintegy száz tengeri mérföldre a sziget partjaitól.

Az előző nap pedig huszonöt bárka utasait kellett megmenteniük máltai, olasz és amerikai hadihajóknak a Földközi-tengeren.

Joseph Muscat máltai miniszterelnök a menekültáradattal kapcsolatban kijelentette: az Európai Uniónak szégyellnie kell magát, amiért a humanitárius katasztrófa közepette magára hagyta Máltát és a még súlyosabb menekültáradattal küzdő Olaszországot magára hagyta. Egyúttal dicsérte Matteo Renzi olasz kormányfő, illetve a Földközi-tengeren járőröző amerikai haditengerészet munkáját, amiért az utóbbi napokban a három ország együttműködésében rengeteg menekültet mentettek meg.

Olaszországba csak az elmúlt néhány napban több ezer, idén összesen ötvenezer menekült érkezett a tengeren.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.