A Magyar Máltai és a Baptista Szeretetszolgálat

Ételt osztanak a rászorulóknak

Kétezer adag meleg étellel és forró teával várják a rászoruló embereket pénteken és szombaton a budapesti Batthyány téren.

2014.01.15 17:55MTI

Pénteken 16 órától, szombaton 14 órától a két karitatív szervezet ezer-ezer adag ételt oszt ki a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Bem rakparti központjának udvarán. Az első napon paprikás krumpli, a másodikon rizses hús a menü - közölték a szervezők szerdán az MTI-vel.

A helyszínen mindkét napon a máltaiak mozgó orvosi rendelője várja a betegeket, pénteken kitelepül a mozgó tüdőszűrő állomás is. A mobil orvosi intézményekben érvényes TAJ-kártya nélkül is megvizsgálják a rászoruló embereket. Az ételosztás két napja alatt a máltai szeretetszolgálat teajárata nem közlekedik, az érintetteket is a Batthyány téren várják vacsorára az esemény szervezői.

A közös akció célja felhívni a figyelmet arra, hogy a hideg idő beköszöntével a nélkülözőknek egyre nagyobb szükségük van a segítségre, az adományok mellett a rájuk irányuló figyelemre is.

Az ételosztáson pénteken részt vesz Szenczy Sándor baptista lelkész, a Baptista Szeretetszolgálat elnöke és Morva Emília, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közép-magyarországi régióvezetője.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.