Hezbollah

Szíria - csak Aszaddal képzelhető el a megoldás?

"A szíriai elnökválasztás bizonyítja, hogy a három éve tomboló polgárháború megoldása Bassár el-Aszad elnökkel kezdődik és vele is végződik."

2014.06.06 21:35MTI
Forrás: Wikipedia

A fentieket Haszan Naszrallah sejk, a Hezbollah libanoni síita radikális szervezet vezetője jelentette ki. Naszrallah emellett arra szólította fel a szíriai felkelőcsoportokat, hogy vessenek véget a vérontásnak és a harcoknak. "Arra szólítunk fel minden harcost, hogy válassza a megbékélés és a párbeszéd útját, keressen politikai megoldást és vessen véget a vérontásnak és a harcoknak" - idézte a férfi szavait a damaszkuszi rezsimmel szövetséges mozgalom tévécsatornája, az al-Manar.

A sejk nagy győzelemnek nevezte Aszad újraválasztását és közölte: a szavazás eredménye azt mutatja, hogíy kudarcot vallott a nyugati hatalmak Szíria elleni összeesküvése.

A terrorszervezet vezetője a mozgalom támogatóinak szervezett egyik bejrúti gyűlésen mondott beszédet.

A Szíriában tomboló polgárháborúban a Hezbollah a kormányerők oldalán vesz részt.

Bassár el-Aszad a szavazatok 88,7 százalékát kapta a nyugati országok által már előre "bohózatnak" és "a demokrácia paródiájának" minősített elnökválasztáson. A szíriai ellenzék korábban a szavazás bojkottjára szólított fel, részben azért, mert egy törvény gyakorlatilag ellehetetlenítette az összes ellenzéki jelölt indulását, részben pedig a három éve tartó és több mint 162 ezer ember halálát okozó polgárháború miatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.