Izrael figyelmeztet

Lakóépületekben halmozza fegyverkészleteit a Hezbollah?

Izrael arra figyelmeztette szerdán a Hezbollah libanoni síita fegyveres szervezetet, hogy mivel lakóépületekben helyezte el bázisai "ezreit", egy esetleges fegyveres konfliktus esetén megsemmisíti őket, még akkor is, ha ez polgári áldozatokkal jár majd.

2014.01.30 07:11MTI

A szokatlanul nyílt fenyegetés Amír Eset, az izraeli légierő parancsnokának szájából hangzott el egy izraeli katonai elemzőintézetben. Hírügynökségi vélemények szerint Jeruzsálem fel akarja készíteni a nemzetközi közvéleményét arra, hogy sok polgári áldozattal járna egy esetleges újabb fegyveres konfliktus a Hezbollahhal.

Amír Eset szerint ezek a bázisok egyebek mellett Bejrútban, a Bekaa-völgyben és Dél-Libanonban találhatók, és veszélyeztetik Izraelt. Arra figyelmeztetett, hogy az izraeli hadsereg agresszívan fog fellépni ellenük egy fegyveres konfliktus esetén.

Más izraeli illetékesek is mondták korábban azt, hogy a Hezbollah civilek otthonait használja rakétaraktárok vagy fegyverlerakatok gyanánt. Eset szerint a szervezet fegyveresei néha egész társasházi szinteket foglalnak le erre a célra. Felettük és alattuk civilek laknak, vagyis a tábornok szerint a Hezbollah amolyan élő pajzsként használja őket.

"És ezek azok a helyek, ahol háborúzni fogunk. Ezeken a helyeken kell majd harcolnunk, hogy megállítsuk (a Hezbollahot) és győzzünk" - hangoztatta Amír Eset, és arra figyelmeztetett, hogy aki ilyen helyeken tartózkodik, kockára teszi saját életét.

Móse Jaalon izraeli védelmi miniszter a minap azt mondta, hogy a Hezbollahnak mintegy százezer rakétája van, 30 ezerrel több, mint ahány a tavalyi hivatalos izraeli összesítésekben szerepelt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.