Agyonlőtték őket Szíriában

Meghalt a Hezbollah tévécsatornájának három újságírója

Agyonlőtték a Hezbollah tévécsatornájának három újságíróját hétfőn a szíriai Maalúla városában.

2014.04.14 20:28MTI
freedigitalphotos.net/Simon Howden

A libanoni síita milíciához tartozó al-Manár televízió közlése szerint munkatársait munkájuk végzése közben érte a támadás a keresztények lakta kisvárosban, miután azt visszafoglalták Bassár el-Aszad szíriai elnök csapatai, amelyekkel szövetségben harcol a Hezbollah.

Az al-Manár részvétét fejezte ki a "mártírhalált halt kollégák" - egy riporter, egy technikus és egy operatőr - hozzátartozóinak. A libanoni határ mentén fekvő Maalúlát is magába foglaló Kalamún régiót az elmúlt hetekben Aszadnak sikerült újra ellenőrzése alá vonnia, és ebben az ő oldalán harcoló Hezbollah fegyveresei döntő szerepet játszottak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.