Akció

15 kisteherautónyi terrorista lépett támadásba

A jemeni al-Kaida megtámadott több hivatali épületet egy délkeleti városban, sok halott.

2014.05.24 13:45MTI

Az al-Kaida jemeni szárnyának több tucatnyi tagja megtámadott szombatra virradó éjjel több kormányzati épületet és biztonsági ellenőrzőpontot az ország délkeleti részén, és a katonákkal, fegyveres őrökkel kialakult tűzharcokban meghaltak legalább 15-en.

A terroristák körülbelül 15 kisteherautón érkeztek Szejúnba, amely a második legnagyobb város Hadramut tartományban. Rakétagránátokkal és géppisztolyokkal támadták meg a hírszerző szolgálatok, a hadsereg, a rendőrség, a helyi kormányhivatalok és több bank helyi épületét, de bevetettek robbanószerrel megrakott autókat is - közölték helyi tisztségviselők, lakosok és biztonsági források.

Az egyik meg nem nevezett tisztségviselő szerint a halottak száma 27, ebből 20-an a támadóknál vesztettél életüket, a biztonsági erők öt embert vesztettek, a hadsereg pedig kettőt.

A hadsereg április végén átfogó offenzívát indított az al-Kaida fellegvárai ellen a Hadramuttal szomszédos Abján és Sabva tartományokban. A rendőrség a héten a fővárosban, Szanaában őrizetbe vett negyven terroristát egy helyi média jelentése szerint. A gyanú szerint az őrizetbe vettek az Arab-félsziget al-Kaidája nevű szervezethez tartoznak, és rendőrök családtagjai elleni támadásokat készítettek elő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.