Ukrán válság

Újabb halottjai vannak a kelet-ukrajnai harcoknak

Az ukrán egészségügyi minisztérium legfrissebb adatai szerint tizenhét katona vesztette életét csütörtökön az oroszbarát szeparatisták támadásaiban, s legalább harminchat sebesült katona került kórházba.

2014.05.22 20:56MTI
Forrás: youtube.com

A minisztérium közölte, hogy 16 katona a kelet-ukrajnai Volnovaha (Donyeck megye) közelében, egy pedig Luhanszk megyében vesztette életét.

Előzőleg Olekszandr Turcsinov ukrán ügyvivő államfő, házelnök arról számolt be, hogy oroszbarát szeparatisták tizenhárom katonát öltek meg a kelet-ukrajnai Volnovaha közelében.

A Donyeck megyei szakadárok sajtószolgálata úgy tudja, hogy húsz halottja és több mint negyven sebesültje van az összecsapásoknak.

A Luhanszk megyében található Rubizsne közelében a Kijev által terroristáknak nevezett szakadárok tüzet nyitottak egy katonai konvojra, egy ukrán katona meghalt, kettő pedig megsebesült.

Az AP amerikai hírügynökség tudósítója arról számolt be, hogy tizenegy holttestet látott a Donyeck megyei Blahodatne településen található katonai ellenőrzőpontnál. A jelentés szerint a harcok helyszínén kiégett katonai járművek, köztük páncélozott szállító harcjárművek voltak láthatóak.

A harcok Szlovjanszk környékén is folytatódtak csütörtökön, a kormányerők állásai felől kilőtt tüzérségi lövedékek több épületet súlyosan megrongáltak a város peremén fekvő egyik negyedben. A támadást követően mintegy száz helyi lakos demonstrált a kijevi kormány ellen azt követelve, hogy a hadsereg hagyjon fel az offenzívával és vonuljon ki a térségből.

Április eleje óta ez volt a legvéresebb nap a biztonsági erők számára.

A Luhanszk és Donyeck megyei támadásokat három nappal az ország jövője szempontjából kulcsfontosságú, előre hozott elnökválasztás előtt hajtották végre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.