Putyin miért tesz úgy, mintha?

Hagel: az oroszok nem távoztak a határról, "valójában semmi sem történt"

"Tudomásunk szerint az oroszok nem távoztak. Meg kellene kérdezni (Vlagyimir) Putyin (orosz) elnöktől, hogy miért tesz úgy, mintha távozóban lennének, miközben valójában semmi sem történt"

2014.05.11 19:49MTI
freedigitalphotos.net/tongdang

Az orosz elnök szerdán jelentette be, hogy visszarendelte csapatait Ukrajna határaitól. A NATO április végén nyilvánosságra hozott adatai szerint mintegy 40 ezer orosz katona állomásozik a Putyin által említett határövezetben.

Chuck Hagel amerikai védelmi miniszter szerint Oroszország a rövid távú érdekei miatt egyre erősebben elszigeteli magát. Más témáról szólva az amerikai védelmi miniszter egyebek között kijelentette: az Egyesült Államok - noha támogatást nyújt az abujai kormánynak - jelenleg nem kíván csapatokat küldeni Nigériába azért, hogy segítsen a diáklányokat elrabló Boko Haram terrorszervezet üldözésében.

Védelmébe vette Eric Shinseki veteránügyi minisztert, akit lemondásra szólítottak fel, amiért több virginiai katonai kórházban túl hosszú a páciensek várakozási ideje.

Elismerte, hogy a probléma valós, és maga is változtatásokat sürgetett, de egyúttal arra is rámutatott, hogy az nem Shinsekivel kezdődött. Az egyébként republikánus védelmi miniszter kijelentette, hogy nyitott a transzneműek katonai szolgálatának engedélyezésére, ha a fegyveres erőknél megoldanák az érintettek orvosi felügyeletét.

Ez Hagel szerint sokkal bonyolultabb ügy, különösen nehéz terepen, mint amilyen 2011-ben a homoszexuálisokkal szembeni tilalom feloldása volt.

Kijelentette ugyanakkor, hogy kész a feltételek folyamatos újramérlegelésére, mert megítélése szerint minden arra alkalmas amerikainak biztosítani kell a lehetőséget arra, hogy a hazáját szolgálja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.