Hamenei és az "ostoba nyugati remények"

Irán rakéták tömeggyártásába kezd

Irán vallási és politikai vezetője ostobának nevezte azokat a nyugati reményeket, hogy Irán korlátozni fogja rakétaprogramját.

2014.05.11 16:51MTI
freedigitalphotos.net/jscreationzs

Ali Hamenei ajatollah egyúttal arra utasította az iráni forradalmi gárdát, hogy kezdjen hozzá rakéták tömeggyártásához. Az Egyesült Államok és szövetségesei azért ellenzik Irán rakétaprogramját, mert attól tartanak, hogy a rakétákra Teherén atomrobbantásra alkalmas töltetet szerel. Irán tagadja, hogy ilyen terve lenne.

"Elvárják tőlünk, hogy korlátozzuk rakétaprogramunkat, miközben állandóan katonai támadással fenyegetőznek, így ez a remény ostoba és idióta. A forradalmi gárdának határozottan végig kell vinnie a programot és nem elégedhet meg a jelenlegi szinttel. Tömeggyártásba kell fognia. Ez minden katona legfőbb kötelessége" - mondta Hamanei az IRNA iráni hírügynökségnek, amikor ellátogatott vasárnap a forradalmi gárda légi kiállítására.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.